zaterdag 19 april 2008

Dour festival

Beste bloggers

Naar aanleiding van de reactie van Thomas Albrecht -waarvoor dank-, heb ik besloten een kleine post te plaatsen over het Dour-festival.
Namen die mij bekend in de oren klinken zijn :
Arid
Blu
Boys Noize
Ice Cube
The raveonettes
Tiga
en Zombienation

Wat vinden jullie van dit festival, wat zijn de verschillen met andere festivals en heb ik een gat in mijn cultuur door een klinkende naam te vergeten?????
Laat het mij ASAP weten!

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekker goedkoop, ja. Goeie line-up, nooit.

Anoniem zei

ik ga er meer voor de sfeer er naar toe dan voor muziek

Anoniem zei

zalig lijstje vind ik persoonlijk
lekker 90ties muziek met ice cube

Anoniem zei

bwa niet echt mijn genre van muziek zenne vind het maar wat poverkes

Mister Animal zei

Beste

Duidelijk gemengde gevoelens, wat zijn de drijfredenen??
Gewoon een minder leuk genre of slechte line-up?

Graag jullie reactie

Leen Desplancke zei

lijkt me een chill festival... zouk wel graag eens heen gaan

Anoniem zei

Dour wordt onder de festivalgangers, het kindjesfestival genoemd... Ook een line-up voor een bepaald publiek.

Anoniem zei

Elk jaar kom ik van het festival terug, hol naar de platenwinkels en schaf me een stuk of 5 nieuwe cd's aan van bands die ik daar heb leren kennen. Daarom ga ik elk jaar met plezier naar Dour (ook al ken ik de helft van de bands niet)

Anoniem zei

Dour is vorige jaar of 2 jaar terug nog maar voor de eerste keer uitverkocht geraakt. Velen verwijten Dour ook van een slechte organisatie en grote "marginale opkomst". Ik laat het aan mij voorbij gaan, hoewel Goldfrapp en Cassius mij erg aanspreken, maar 2 namen zijn niet voldoende.

Mister Animal zei

Na al deze reacties ben ik wel erg benieuws geworden naar Dour.
Ik kan toch afleiden dat het woord 'marginaal' misschien kan vervangen worden door 'een alternatief publiek'??
of sla ik hier de bal mis?

Corrigeer me als ik verkeerd ben!!!

Anoniem zei

Aan mister animal.

Marginaal vervangen door alternatief publiek is de bal misslaan. Dit hangt nu natuurlijk ook volledig af tot welk publiek je zelf hoort...

Anoniem zei

is de oorsprokelijk bedoeling niet dat iedereen zich amusseerd wil is waar ergens binnen bepaalde grenzen maar is de oorsprong niet van festivals een plek om samen te genieten van de muziek en te socializen

Mister Animal zei

Bericht over marginaliteit

Wie denkt in termen van marginaliteit toont aan dat hij of zij het dan ook erkent, want nogal discriminerend is en hem zo buiten de algemene marge van de samenleving plaatst. Een synoniem hiervoor is marginaal.

Bent u dan een marginaal?? Ik vraag het me af.
Zijn Goths marginaal omdat ze anders zijn of is dit alternatief, waar ligt de scheiding??

Uw reactie telt !!!!

cloedt zei

Nja het kan misschien een klinken als een "gat in mijn cultuur", maar ik ben feitlijk niet echt zo'n festivalganger. Ik ben daar niet vies van ofzo, ik hou wel van ambiance. Maar dat is er gewoon nog niet van gekomen. Ik ben dan ook eerder iemand die meer van jump, trance, techno enzo van die toestanden houdt. Maar ik zeg het nog eens,, ik sta voor alles open!!

caro zei

Iemand dat ik kent gaat steeds backstage helpen op Dour. Zelf ben ik er nog nooit heen geweest dus kan ik er niet veel over kwijt. Ik ben wel van plan om dit jaar enkele grotere festivals te doen, zoals Dour en Pukkel.

Anoniem zei

Marginaliteit is het probleem in onze samenleving. "Marginalen" zijn niet de gothics of jumpers of wat dan ook van muziekliefhebbers. Het betreft de grotere rangen in onze samenleving, daar vallen alle muziekstijlen onder jammergenoeg... Waarom trekt Dour een groter "marginaal" publiek? Het is goedkoop en vooral zijn ligging spreekt niet in zijn voordeel.

Unknown zei

Wat ik het sterke punt van Dour vind is de variatie in de lineup. Van reggae tot metal, van hiphop tot breakcore, (bijna) alles is er te vinden. De organisatie boekt elk jaar binnen diverse stromingen wat grote namen (zoals Ritchie Hawtin en Tortoise dit jaar) en daar komen dan mensen uit die stroming op af, lijkt mij.