zondag 6 april 2008

Music festivals

Hello everybody

I need your opinion on something:
What is your favourite festival?

We belgians have plenty => Rock werchter, Pukkelpop, Suikerrok, Groesrock, Graspop, Cactusfestival, TW Classic, ....
Holland has some: Pinkpop, Lowland, ...

Well first of all, Cactus is my favourite fest.
I mean, you can chill there, not that many people and sometimes some good bands for a democratic price.
All the other fests are shit ! and correct me if i'm wrong !

Pukkel, Werchter and all those others have a couple of really good names, yea that's true !!
But they fill their program with absolute rubbish bands, that even my cat outclasses and then they ask about 200 euro's for the big deal (all days and camping).
Now if you think about it a bit more, you can conclude that Rock Werchter is hosted by complete dumbasses and assholes because their main target group is youngsters, and they have to save lots and lots of weeks to get that amount of money to see a couple of good bands and lots of shitty bands.

The only fest i will not include is this attemt for reasoning is Pinkpop.
Those dutch chaps know exactly what to do, a couple of shit groups, but not a hole sceptical pitt of them like Werchter and an equal share in good bands !!!
And the price is way cheaper. A big cheer for our northern fellows.

Give me your reaction on this and convice me of the opposite.

Message to rock werchter => please do not sue me

29 opmerkingen:

Anoniem zei

sorry hoor, maar Werchter is wel een tof festival:)

Anoniem zei

Over de grond van de zaak heb je wel gelijk eigelijk, nou, toch zeker dit jaar. vorige jaren heb ik zeker niet te klagen gehad, maar dit jaar vind ik het toch maar magertjes, een paar goeie bands (dEUS, Nightwish,...) but that's about it. de prijs die je er voor betaald is gwn buitensporig, om dan nog maar te zwijgen van de drank op de weide, die naar ik heb horen zeggen zomaar eventjes 0.50€ is opgeslaan...

Anoniem zei

wat een gezeik
werchter is en blijft een top festival de prijs die je ervoor betaald valt mee al je kijkt hoeveel bands je kan gaan zien over de 4 dagen ja dat de drank duurder is,is klote
maar het is nog altijd de sfeer van het festival en de diversiteit van de mensen die er komen die het maken tot wat het is
denk daar eens bij na voordat je met kritiek komt !!!!!

Mister Animal zei

Het laattijdige reageren is te wijten aan het feit dat ik er goed heb over nagedacht beste . . . . anoniem.

In mijn perceptie staan ronddolende kinderen van 14-15 jaar die voor het eerst buiten mogen en nota bene een grote bek hebben, niet in mijn verlanglijstje van creators van goede sfeer.

Verder zou je ook kunnen stellen dat het om de haverklap bier over je krijgen zodat je kleren voor de vuilbak zijn, niet voor iedereen het toppunt van sfeer is.

En dan heb je nog de helft van de campeurs die de echte 'sfeermakers' zijn en de hele dag op hun camping blijven gewoon om te drinken en stoned te raken, met een lekker muziekje op de achtergrond.
Zijn moeten ten minste geen Sabam betalen.

caro zei

Ik heb de indruk dat de affiche dit jaar toch ni zo goe is zenne...

Mister Animal zei

inderdaad caro

De grote bands die er staan zijn wel schitterend, maar al die nevenbands eh . . .

Zouden ze dan niet beter het festival wa inkorten kwa duur en alleen nog topartiesten laten komen?
Ik heb echt de indruk dat ze vooral teren op hun goede reputatie (wat ze toch wel hebben) en het feit dat ze alleen winst willen maken.

Graag jullie mening hierover

Anoniem zei

Aan mister animal

Werchter is inderdaad dit jaar althans de naam "Rock" Werchter niet waard. Vergeleken met gans Europa is de ticketprijs eigenlijk nog betrekkelijk laag, dus daar geen klagen over. De "grote" namen zijn zeker de moeite waard. De mindere (lees Marquee) zijn natuurlijk afhankelijk van smaak, maar toch zonder meer ondermaats te noemen. Dit jaar moeten we ons optrekken aan REM, Sigur Ros, The Editors, The Verve,... Vorig jaar had ik er gerust 500 euro voor gegeven. Mijn conclusie: Werchter is en blijft een topfestival en nog altijd bij de goedkoopste in zijn soort, maar heeft dit jaar toch een klein "rockdipje".

Mister Animal zei

Beste anoniem

Een zeer terechte argumentatie, waarvoor mijn complimenten.

Ik hoop echt dat Werchter zich zal herpakken, misschien hadden ze wat moeite om aantrekkelijker volk te strikken?

Kwa prijs kan ik je echter niet voor de 100% gelijk geven.
De algemene perceptie dat je veel meer zou betalen om al deze bands apart te zien, staat echter wel als een paal boven water!

Daar tegenover staat echter dat Festivallen zoals Pinkpop, Pukkelpop, en zelfs lowlands goedkoper blijken te zijn. Als ik mij niet vergis is Rock am ring dat ook. Dit zijn vooral de festivals waar Werchter naartoe moet kijken en dit jaar komen ze jammer genoeg niet in de buurt.

Tot slot, de vraag die wat op mijn maag ligt:
Moet werchter niet wat terugschroeven en mss een korter festival aanbieden met 1 podium vol topnamen of ten minste toch subtoppers?

Wat vinden jullie hierover?

Anoniem zei

hallo muziekliefhebbers

ben vorig jaar naar werchter geweest en was zeker de moeite waard dan vanwege het groot altijd bands die mijn intresse opwekte dit jaar laat ik het voor bij varen net om die reden dat de bands naar mijn mening wat minder zijn. voor de sfeer zal ik wel op andere festivals te vinden zijn waar de prijs wat lager ligt

tot slot ben ik enkele jaren geleden naar cactus geweest en festival was zeer goed naar mijn normen goede sfeer en diverse mogelijkheden om jezelf te zijn

vriendelijke groeten aan alleen hier .

Mister Animal zei

Beste anoniem

Volgens mij ben je vorig jaar ook naar cactus geweest??

Ga je dit jaar terug? En vooral waarom?

Anoniem zei

I don't like Wechter at all, they just take your money and spend it on some lowesy musicans and a field. Its becoming too comercial.
Lets all leave Wechter on the side and go to the other festival who are not yet that comercial!!!

AS

Thomas Albrecht zei

Ik vind dat Andrew gelijk heeft, die prijzen vliegen de pan uit! t ergste is da ik er nog altijd naartoe wil gaan om die paar bands te zien die je anders nooit in de buurt van België ziet. Ook een goed festival is DOUR-festival; dit kost je met camping voor 3 dagen € 70 en je mag je eten en drinken meenemen op de festivalweide... De affiche is altijd goed en gevarieerd (vorig jaar oa Buju banton en Wu-tang clan)alhoewel dat het dit jaar een beetje aan de zwakke kant is.

Mister Animal zei

Beste Thomas

Bedankt voor uw reactie!
Ik sluit er mij dan ook volledig bij aan!
Bij deze zal ik een post openen over dour, misschien wil je er wat meer uitleg over geven?

Anoniem zei

Nogal kortzichtige analyse Werchter op gebied van prijs te vergelijken met pinkpop, lowlands, rock am ring,... Ja die zijn goedkoper maar duren telkens ook maximum 3 dagen. Reken daar ook bij dat niet elk van de genoemde festivals gratis openbaar vervoer aanbiedt. Voor de beste namen moet je dit jaar naar V-festival.

Anoniem zei

werchter is en blijft inderdaad een het grootste festival van belgië maar persoonlijk vraag ik me soms nog af of de naam niet werchter moet worden in plaats van rockwerchter.
dit jaar slechts maar een 10 tal goeie rockbands naar mijn mening die het genre moeten vertegenwoordigen.
alternatief muziek is goed maar niet voor op wechter naar mijn mening

Anoniem zei

Mss nog een goed festivale'tje om in je agenda te noteren "Polsslag in Hasselt. Niet zo bekend maar komen toch ook grote namen naar toe zoals Angels & Airwaves (Groepje met gitarist van Blink 182. Organisatie is ook top, zelfde organisatoren als van Pukkelpop. Valt wel vroeg in het jaar, dit jaar 19 April

Anoniem zei

Opletten met de foto die je gebruikt mister_animal.

Anoniem zei

Angels and airwaves is idd dik oke. Wat de naam Rock Werchter betreft stemt het mij triest dat ik "anoniem" moet gelijk geven... Voor dit jaar althans. De editie van vorig jaar was op en top rock!!!! Ik hoop weer dat die rockfactor weer boven komt drijven volgend jaar. Niet dat ik het aan me hart laat komen dit jaar, sigur ros is mijn topper!

Anoniem zei

suikerrock komt sterk aan zetten met deep purple waarom neemt werchter hier niet eens een voorbeeld aan .
een mooie lijst van oude rockgroepen zou eens niet slecht zijn .
een herinnering aan het begin van rw

Anoniem zei

hallo,

Naar de reacties dat ik hoor van werchter, blijft werchter het beste festival van belgie. ik kan er wel nooit bijzijn maar je kan soms filmpkes bekijken op internet en tv en dat lijkt me wel een tof festival. ook de reacties zijn meestal positief.
doei !

Anoniem zei

Oude rockgroepen?? Hier kent iemand de line-up niet van enkele jaren werchter... Metallica, neil young, Peter Gabriel, Robert Plant, Live, Depeche mode, New order, REM,... Dit zijn allemaal namen uit de laatste 4 jaar werchter, Die gaan toch al enkele decenia mee naar mijn mening!!!

Mister Animal zei

Beste

Persoonlijk vind ik dat suikerrock nooit echt onthoochelt.
Het is een tof en gemoedelijk festivalleke, met een paar goeie namen.
Ik denk dat Werchter dit ook is maar faalt in hun meerwaarde, ze willen perse groot zijn, wat de kwaliteit danig doet kerlderen.

Of ben ik aan het zeveren?

Anoniem zei

Aan mister animal.

Bekijk de affiche van werchter es van de laatste 10 jaar. Dit "mindere" jaar is een uitzondering. Wat je eigenlijk ook minder noemt... Het weekend is echt wel top! Behalve JayZ en slayer dan.

Mister Animal zei

Beste

Hiermee ben ik zeker akkoord.
Ik moet u echter melden dat u vergelijking ergens niet op gaat.
Dit komt doordat Werchter enkele jaren geleden is overgenomen en in een totaal andere bedrijfscultuur.
Vorig jaar was het al voelbaar, maar nu wordt het doorgeduwt. Ik vrees dat het niet meer beter zal worden omwille van blind winstgejag.

Voel je vrij te reageren, ook als je akkoord bent!

Anoniem zei

Niet meer beter wordt??? Werchter van vorig jaar is door het publiek tot beste Rock werchter van de laatste 20 (!) jaar verkozen. Rock werchter haalt al zoveel jaren naéén de prijs van BESTE festival ter wereld (die onder de festivalganger en organisators wordt verkozen). Dit zijn geen slechte cijfers. Wie Canvas volgt zal de reportage gezien hebben over werchter en zijn winst... Werchter haalt idd enorme winst maar in vergelijking met alle andere topfestivals is dit 2 keer niks. Kveronderstel ook dat elk festival graag winst heeft.

miet vanderyse zei

Ik ben alleen nog maar naar Cactus geweest. Dit is dan ook mijn favoriet, het is als het waare een grote receptie. Je gaat er vooral naar toe voor de sfeer... De muziek komt maar op de tweede plaats.

Verder vind ik dat je de Gentse feesten ook niet mag vergeten. Die zijn zeker de moeite!

In de zomer doe ik ook vaak kleine optredens in Brugge zoals Benenwerk en de optredens aan de sint salvatorskerk van The top. En die laatst vernoemde zijn Gratis.

Mister Animal zei

Bedankt voor uw reactie Miet

Ik zal zeker eens wat opzoekwerk verrichten over deze optredens!!

Verder kan ik jou ook Kneistival aanraden, altijd goed voor sfeer (behalve irritante moshers zelfs op groepen als Krezip) !!!
Het is echter ook gratis wat aardig is meegenomen.

Meer festivalinfo, u bent hier aan het goeie adres !!!

miet vanderyse zei

Idd hoe kon je het kneistival vergeten...

Anoniem zei

Ik heb niet echt één favoriete festival, ik ga gewoon naar het festival waar er goede groepen gaan. Dit jaar is dit zeker en vast Kneistival (De Mens + the Animals!), Graspop (KISS!), Lokerse Feesten (Status Quo + Sex Pistols) en Rock Zottegem (Blondie + Joe Jackson).
Werchter heb ik nooit echt goed gevonden, da's te gecommercialiseerd. TW Classic was wel goed (maar helaas in de examens..). Echt jammer, nu heb ik Iggy Pop en the Police gemist. :(